20 May 2017

Past part 1

Assalamualaikum


So this time I am going to write with Bahasa instead of English or maybe both because its help me to be more creative actually. to those yang baca post ni I harap there is no offended feeling or whatsoever. The idea to write up something new is when I got some courage to share a story about me. of course it is not big deal but. eh apa apa je la 

I guess be a girl never as easy as people thought. the level of insecurity is damn high. But be a girl with tough heart is a must. (post kali ni bahasa melayu)

I chose to be a mean girl back to my high school but everything is vice versa when its come to one boy that I love the most. I know him since i was in primary school (darjah 5 dia darjah 6) I do like him sejak hari pertama i nampak dia but there is nothing serious on that time. And everything changed when we were in high school. kami masuk kawad kaki krs sama-sama. masa i form 1 he is the one yang express his feeling masa tu i rasa nak meletup. He is my first love i swear. haa macam gatal kan perangai but ni time sekolah tipu kalau tak pernah. pendek kan cerita kami 'berhubung' nak cakap couple macam geli geleman sebab baru 13. I ingat lagi he asked me masa i baru sampai sekolah dia duduk dekat 'susur gajah' with is laluan naik ke sekolah. dia duduk dengan kawan dia yang end up jadi gf dia after me 😂.

I used to be proud of myself. i ingat lagi dia datang rumah i naik basikal semata-mata nak tnya i pergi prefect dinner ke tak.masa tu comel sangat dia wey. i ada lagi gambar time dinner tu dengan dia sambil pegang belon. i paras bahu dia je time tu. for short end up we break up after a year or maybe less sebab time tu abang i baru meninggal. 

the best part is we still do contact each other dia still tegur i macam biasa bagi hadiah time birthday i yang i still simpan sampai sekarang. I never hate him and never will. 

Even though, i takda apa apa dengan dia time upper form i selalu usha dia dekat sekolah. tengok dia bersukan main bola baling. tengok dia lepak dengan kawan dia and kadang-kadang saja keluar kelas tngok dia dari jauh. 

sampai la dia habis sekolah and i dah masuk form 5. dan dia start contact i balik. he asked me again to be together masa i dekat tempat tuition guna ws or wc tak ingat. i kata okay. yes it was easy for him with no effort sbb dia tau i memang sentiasa suka kan dia. masa tu dia chubby sangat beza dengan dia yang sekarang. tapi i sentiasa okay bila dengan dia. I suka kan semua tentang dia bau, perangai, senyuman, suara bangun tido. ohmay. idolovehimsomuch. i sanggup selalu keluar malam pukul 11 datang rumah dia semata-mata nak jalan pusing-pusing dengan dia naik motor skuter merah i walaupun i dah nak spm time tu. memang selalu naik motor i sebab i tak minat motor oren dia. i selalu cakap dengan dia kalau kita kawin i tanak ada motor tu dah dia boleh jual. hahah. its so flowery for a year i guess.

sampai lah i dah start my part time job after spm. masa i kerja dia dah masuk lower 6. that time i dengan dia dah start renggang. dia tak suka i kerja situ ended up i berhenti kerja. sebab kan i dengan dia makin renggang we break up again but this time dia okay je. lepastu dia start sakit kan hati i. letak gambar dengan classmate prempuan dia with is dia tutup muka prempuan tu. banyak kali juga dia masuk kan walaupun time tu baru seminggu kitorang break. i frust gila sampai demam 2 minggu. berat turun sampai tinggal less than 35kg. i pun tatau kenapa i jadi macam tu sebab i bukan jenis ambil serious bab2 yang macam ni. tapi bila dengan dia i jadi lain. dia ada juga ws i kadang-kadang dalam 3 hari sekali tu pun saja bual benda biasa n last2 dia stop ws terus. 

lepas sebulan dua dia ws i satu haritu sebab dia tau i dah nak sambung belajar lagi 2 hari. dia suruh i jaga diri apa semua. of course i rasa sedih sebab i rindu dia sangat sangat. dia ws i 3 or 4 kali lepastu dia terus diam balik. dia bagi silent treatmeant. i pun masuk sambung belajar i memang tak pandang mana mana lelaki pun time tu sebab i memang terluka gila dengan apa yang jadi. sometimes padang lelaki pun rasa menyampah. 

lepas 2 bulan i sambung belajar dia contact i balik minta maaf apa semua. dia kata dia nak ubah perangai dia sebab dia tau i sentiasa tunggu dia even dia buat i macam mana sekali pun. i yang tak fikir panjang terus terima dia balik sebab i memang rindu dia sangat. untuk bulan pertama i okay je dengan dia tapi rasa ada benda yang kurang. i tak rasa selesa dengan dia and kadang2 i rasa awkward. tapi i buang perasaan tu jauh jauh. lepas 2 bulan i rasa dia lain. taktau kenapa i dapat rasa yang dia dah mula ada orang lain. kadang kadang dia on ws tapi dia tak pun ws i. mula mula i tak cakap apa, sebab maybe dia ws kawan dia apa semua. tapi kalau sampai malam2 apa cerita. pernah i tanya dia jawab dia dah tido tapi lupa tutup ws. senang je alasan. i malas nak gaduh i okay kan je. sampai lah dah nak raya i kata nak pakai baju warna hitam biru i saja tanya dia nak pakai warna apa. dia terus jawab dia pkai warna purple. pernah sekali dia cerita dengan i kawan dia tuduh dia saja permain kan i apa semua. i just cakap dengan dia. i lebih kenal u siapa n i percaya kan u (kami tak guna i/u). 

lepas habis raya bulan 7 rasanya dia still dengan perangai dia yang i rasa dah lain sangat. satu hari i pergi beraya dengan kawan sekolah i with is dorang masuk form 6 juga. kawan i mula cakap macam macam pasal dia dekat sekolah. i cuba okay lagi. tapi last2 kawan i cerita dia ada balik dengan sorang prempuan. prempuan tu tunggu dia balik sama sama. that girl time tu lower 6 and he is upper 6) masa tu i memang dah start nangis. malam tu i tanya dia awak ada rapat dengan mana mana prempuan ke dekat sekolah. tiba tiba dia cakap mesti kawan u cakap pasal gambar tu kan. i pun pelik la gambar apa. rupanya dia ingat kan kawan i bagitau yang dia tngkap gambar dengn permpuan tu dekat sekolah pakai baju raya sama warna purple. i dah start nangis. i cakap u memang rapat dengan dia ke. dia tak mengaku at first. but dia mula nak marah sebab i macam tak percaya kan dia.i cakap i tetap sayang u and i tak marah u, i know my friend tak akan buat cerita, i paksa dia mengaku lagi. lepastu dia mengaku juga. hancur hati. i kata kalau u dah takda hati dengan i u boleh lepas kan i. dia balas balik dekat i 'okay kalau itu yang awak nak' i terdiam terus tak sangka macam tu je dia buang i. sedang kan i sentiasa terima dia. kejap tu dia call i. tak terkeluar suara i sebab i tak boleh stop nangis. lepas 10 minit i tutup phone terus. 

lepas malam tu langsung dia dah tak cari i. minta maaf pun tidak. esok nya or tak silap lusa selepas hari tu dia masuk kan gambar yang dia ambil pakai baju purple dengan perempuan tu. i know there is something special between them. i still diam kan diri. balik tempat belajar macam biasa. hati i still terluka. hari hari i stalk dia dengan harapan dia contact i balik. tapi tak pun dia diam menyepi. dia bahagia dengan prempuan tu. nak kata i baik tak la. tapi i tak pernah lagi cakap buruk pasal perempuan tu. bila roommate i tanya i just jawab that girl is pretty n dia baik. itu je yang keluar dari mulut i. 


sambungan nya nanti2 okay

friendly reminder post ni bukan untuk mengaibkan sapa-sapa. tunggu part 2 nanti